41. Mеђународни сајам наутике, лова и риболова

41. Mеђународни сајам наутике, лова и риболова


41. Mеђународни сајам наутике, лова и риболова одржан је је у халама Београдског сајма од 01 - 05. марта. На сајму је представљен велики број пловила свих врста, опрема за лов и риболов, спортове на води и роњење, наутичка и камп опрема.

Од наутичких експоната представљене су ексклузивне јахте, глисери, једрилице, чамци, бродски и ванбродски мотори, наутичка и остала опрема за спортове на води.

Сајам наутике, лова и риболова увек има богат пратећи садржај - стручна предавања и изложбе у којима учествују познати уметници, музеји и институције, као и љубитељи природе.

На сајму се сваке године представљају познате регате, сплаварења и остали водени потенцијали Србије, док су безбедност на води и екологија постале неке од важних тема.

Крста Пашковић из "Дунавског пропелера" је ове године на Сајму наутике у Дизелдорфу приказао филм "Туризам Ковин", који је пре две године локална самоуправа наше општине снимала дроном за потребе презентације пририродних потенцијала  општине Ковин. Господин Пашковић, на својим наступима у Србији и Европи, увек потенцира да је Србија богата воденим ресурсима тако да још више треба развијати наутичке потенцијале на нашим рекама и каналима.
Захваљујући његовој идеји да Макета тока Дунава која је у Ковину изграђена 1964.године буде видљивија, директор ТОО Ковин Дивна Кирилов је путем видео презентације на тему "Макета тока Дунава", посетиоцима сајма представила већ постојећу макету тока Дунава кроз Србију која се налази на локалитету Старог Града. Макета је тренутно у фази реконструисања и очекује се да ће радови бити завршени у року, па ће макета добити сасвим нов изглед и функцију. Новим изгледом макете, оживеће и сама локација и постаће интересантна и занимљива дестинација за посетиоце.

 


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.