КУД „Младост“ из Ковина на 21. фестивалу фолклорних ансамбала „Златни опанак“


Протеклог викенда 11-12. маја, у Ваљеву је одржан 21. фестивал фолклорних ансамбала  „Златни опанак“.

11. маја, учествовала су деца узраста до 16 година када су учествовале и девојчице из Ковина. Ова манифестација има за циљ представљање различитих традиционалних игара и приближавање младима, изворне народне музике, игре и песме. На фестивалу је учествовало преко 50 културно уметничких друштава из земље и иностранства.

На овом престижном културно-уметничком фестивалу, учествовао је и  КУД „Младост“ из Ковина који се такмичио у категорији „Бумбари“ до 10 година. Најмлађи ансамбл састављен од 23 девојчице, представио се влашким играма из околине Црноречја и у својој категорији освојили су И место. У укупном пласману, од педесетак ансамбала који су учествовали на овом фестивалу, КУД „Младост“ из Ковина је освојио сјајно II место. 

Данијела Миљковић, уметнички руководиоц и кореограф КУД „Младост“ Ковин је уложила велики рад и труд  да након веома напорних проба за децу, постигну велики успех јер у групи има и девојчица од 6 година. За ово такмичење, Данијела као кореограф имала је и стручног консултанта, кореографа Филипа Пауњеловића из тог краја, да би кораци и покрети били оригинални онима из околине Црноречја.

Задивљује чињеница да су свакодневне вишечасовне пробе, девојчице овог узраста  одрадиле као професионалци. 

За све девојчице, њихове родитеље као и све оне који су препознали важност оваквог такмичења и помагали у току шивења нових ношњи и осталих припрема, велика захвалност са Данијелине стране.

На овом традиционалном фестивалу, одржаном по 21. пут у Ваљеву, девојчице су врхунским наступом 11. маја, наступиле прве по реду и поставиле висок критеријум што су својим пласманом и освојеним наградама и оправдале. 

Данијела Миљковић са асистентом Анђелом Михајлов, се након примљених награда, захвалила Локалној Самоуправи и Српској православној цркви, оцу Душану на великој подршци , као и родитељима који су несебично учествовали у припремама за овај наступ.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.