Плажа "Рај" Гај
Штампа

Плажа "Рај" Гај


Основне информације

Гајачка плажа, лоцирана на 7 километара дугом рукавцу Дунава, а спада међу најлепше плаже на Дунаву у Србији.  У природном окружењу, са благо нагнутом обалом посутом шљунком,  налази се мањи рестораном са сламнатим сунцобранима и простором намењеним камперима, уз мотонаутички и риболовачки клуб, могућности за упражњавање спортова на води су неограничене. Дуж плаже Рај пролази и  главна бициклистичка рута Еуровело 6, која даље прати ток реке Дунав ка Дубовцу и Слатини и даље до Беле Цркве и границе са Румунијом.

До плаже се стиже за нешто мање од пола сата вожње. Удаљена је око 18 километара од Ковина (преко Гаја), а нешто мање (15 километара) путем преко Малог Баваништа.

Активности

Могућности за купање и уживање током летњих месеци, изнајмљивање чамаца за потребе спортског риболова и веслања, вожња бродићем уз обилазак Стојкове и Жилове аде, вожња бицикла дуж насипа до Дубовачког рита, а ово је идеалан простор за оне који на дугој бициклистичкој тури на овом локалитету могу направити предах, поставити шатор и искористити леп природни амбијент за кратак одмор. Ово место је и једна од најпознатијих риболовачких дестинација на јужнобанатској обали Дунава.

Контакт

Плажа „Рај“ Гај

  Гајачки рит бб, 26223 
  065/550-6455