ЕуроВело 6

ЕуроВело 6


Основне информације

Бициклистичка рута која повезује Атлантик и Црно море, а у нашој земљи прати ток Дунава, пролази кроз нашу општину у дужини од 46 километара, са Д-тур алтернативном рутом Ковин - Делиблато – Алибунар (Банатска бициклистичка рута). Све значајније и еколошки прихватљивије превозно средство, не само као решење за саобраћајне гужве у урбаним срединама, већ и за оне који планирају свој одмор, циклотуризам представља један приоритета развоја европског туризма. Било да је у питању главна рута, уз сам насип на Дунаву, која је уједно и најлепша и најинтересантнија или алтернативна рута (асфалтом), путовање бициклом представља посебан доживљај спознаје нетакнуте природе, мира и тишине.

Активности

Пролазећи кроз општину Ковин (од Скореновца до Дубовца и границе са Белом Црквом) бициклисти могу успут обићи етно кућу у Скореновцу, преноћити у Ковину, разгледати марину на Дунавцу, макету на Старом граду, одморити у хотелу „Пламен Град“, наставити до викенд насеља Манастирска рампа (где се налази и хостел намењен управо бициклистима „Дунавски плићак“), затим даље до плаже са рестораном Рај у Гају, недалеко од Дубовца је и викенд насеље Старо село, а од Старог села је рамсарско подручје „Лабудово окно“ – које својим специфичним природним вредностима (најзначајније гнездилиште, зимовалиште и миграторна станица барских птица у Србији, назив је добило по лабудовима који у великом броју сваке године настањују овај простор) пружа могућности за шетње у природи, посматрање птица, фото сафари, лов, спортски риболов, вожњу чамцима, параглајдинг.

Бициклистима су на располагању простори за камповање на језеру Шљункара (у плану је потпуно опремање и регистровање ауто-кампа), на плажи Рај у Гају, као и у викенд насељу Старо село у Дубовцу.  У Ковину се налази и продавница и сервис за бицикле „Ромић ДОО“ који пружа услуге поправке и замене делова за бицикле.

 

Контакт

Туристичка организација општине Ковин

  Цара Лазара 86 б, 26220 Ковин
  013/745-860
  060/041-71-30
  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

eurovelo6

 


© 2023 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.